Marianna Durova

Természetes E-vitamin, szelén, cink és prosztata egészség – James Occhiogrosso, N

Természetes E-vitamin, szelén, cink és prosztata egészség
James Occhiogrosso, N.D.

Ez a cikk a természetes E-vitaminról, szelénről és cinkről szóló könyvem több oldalának kondenzációja. Ez a három anyag szinergikusan működik a prosztata egészségének javítása érdekében. Mint a családom szinte minden embere, sok éven keresztül prosztata problémával éltem. A könyvem írásakor megvizsgált kutatás nagymértékben meggyőzött arról, hogy a természetes E-vitamin – a szelénnel és a cinkkel való kombinációja – elengedhetetlenül szükséges az egészséges prosztata számára.

E-vitamin – egy jól ismert antioxidáns, amelyet számos probléma megelőzésére fejlesztettek ki. Számos tanulmány tárgyát képezte a prosztata rendellenességek megelőzésére és enyhítésére, és szelénnel való kombinációval valószínűleg a legértékesebb prosztata-egészségügyi vitamin.

Az E-vitamin természetes (d-alfa-tokoferol) és szintetikus (dl-alfa-tokoferol) formában jelenik meg. A természetes forma aktívabb és előnyösebb. Valójában az E-vitamin nyolc, enyhén eltérő molekula, két csoportra, tokoferolokra és tokotrienolokra oszlik. Mindegyik csoport négyféle E-vitamin-formát tartalmaz, az alfa, a béta, a gamma és a delta. Számos tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az E-vitamin d-alfa-tokoferol formájának bizonyos képessége gátolja a prosztatarák növekedését. Az E-vitamin egyéb frakcióit nem tanulmányozták olyan jól, mint a d-alfa-tokoferol, de a közelmúltbeli vizsgálatok azt mutatják, hogy még erősebbek. A prosztatarák kockázatának jelentős csökkenése az E-vitamin d-gamma-tokoferol formájához kapcsolódik. [1] [2] A SELECT vizsgálat nem alkalmazta az E-vitamin d-gamma-tokoferol formáját.

Egy Finnországban végzett vizsgálat, amelynek célja az E-vitamin és a béta-karotin használatának felmérése a tüdőrák megelőzésére a férfi dohányzók körében, az E-vitamin erős védőhatásainak váratlan eredménye a prosztatarák és a mortalitás előfordulására. [3] [4] A Finnországi tanulmány követte más tanulmányokat, amelyek megpróbálták megerősíteni ezt a hasznot. Az egyik azt a következtetést vonta le, hogy míg a kiegészítő E-vitamin nem tűnik összefüggésben a prosztatarák kockázatával, úgy tűnik, hogy csökkenti a halálos prosztatarák kockázatát a jelenlegi dohányzók és a közelmúltban elhunyt betegek között. A dohányzás kimeríti a C-vitamint, és egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy hasonló E-vitamin kimerültségről van szó, amely megelőzhető a C-vitamin nagyobb bevitelével. [5] Ez erősen sugallja a szinergikus hatást ezek között a vitaminok között.

Jelentős bizonyítékok állnak rendelkezésre az E-vitamin és a szelén közötti szinergikus kapcsolat szempontjából. A vizsgálatok egyértelműen azt mutatják, hogy az E-vitamin és a szelén védelmet nyújt a prosztata és az emlő betegségeivel szemben. Ez a szinergikus kapcsolat különösen erős a szervezet apoptózisának (természetes sejthalál) gépeinek a rákos növekedések elleni teljes hatására való áttérésével kapcsolatban. [6] A prosztatarákban szenvedő férfiak egy közelmúltbeli tanulmánya szerint az A, C és E vitaminok, valamint az ásványi szelén és cink jelentős hiányosságai vannak a rákos betegeknél az egészséges férfiakhoz képest. [7] Az E-vitamin általában gátolja a sejtproliferációt és fokozza az apoptózist mind az emlő-, mind a prosztataráksejtekben. Az E-vitamin és a szelén elosztó sejtek növekedésének és természetes sejt-halálának megváltozása lényegesen hatékonyabb az emlő- és prosztatarákban, mint más rákos megbetegedéseknél. [8] [9]

Az E-vitamin tokotrienol frakcióinak hatásairól szóló legújabb kutatások azt mutatják, hogy sok más problémával segíthetnek. Egy tanulmány megállapította, hogy a tokotrienolok segíthetnek a karotid artériák (az agy fő vérellátóinak) megakadályozásában, ami potenciálisan csökkenti a stroke kockázatát. [10] Egyebek kimutatták, hogy a tokotrienolok csökkenthetik az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL) szintjét, a vér koleszterin rossz formáját, valamint javíthatják az idegrendszer kommunikációját. [11] [12] Az artériák szűkítése az emberi testben nem fordul elő elszigetelten. Ha a carotis artériákban lerakódások vannak, valószínűleg hasonló problémák vannak a péniszes artériákban. Így a tokotrienolok segíthetnek a merevedési zavarok által okozott károsodott vérkeringés és az eltömődött artériák.

Az E-vitamin különböző frakciói együtt szinergikusan működnek együtt, hogy a lehető legnagyobb hasznot nyújtsák. A legtöbb E-vitamin-kiegészítés ma csak az alfa-tokoferolt tartalmaz, és ez a leggyakrabban használt E-vitamin. A közelmúltban a médiában ellentmondó hír volt az E-vitaminról. Számos tanulmány kimutatta, hogy az E-vitamin kiegészítése nem hatékony a szív- és érrendszeri megbetegedések halálának csökkentésében, és arra a következtetésre jutott, hogy a nagy dózisok károsak lehetnek. Azonban az E-vitaminnal magasan ismert élelmiszerek számos betegség ellen védenek. Egy tanulmányban az Alzheimer-kór elleni védőhatást alkalmaztak, teljes spektrumú E-vitamin alkalmazásával az élelmiszerből egyetlen frakció alfa-tokoferol-kiegészítés helyett. [13] Tanulmányok kimutatták, hogy bizonyos ételek, mint az olyan diófélék és bizonyos olajok, amelyek nagy mennyiségben tartalmazzák az E-vitamin mindhárom frakcióját, nagyon védenek a rákkal szemben. Így az ételek sokkal szélesebb spektrumot biztosítanak az E-vitamin komponenseknek, majd a legtöbb over-the-counter E-vitamint kiegészítik. Az elmúlt évtized kivételével az E-vitamin-vizsgálatok az alfa-tokoferol frakcióra koncentráltak. Ez valószínűleg a konfliktusos eredmények nagy részét teszi ki. Sajnálatos módon az E-vitamin tokotrienol frakcióit nem vizsgálták olyan kiterjedten, mint a tokoferol csoport. Azonban a közelmúltban végzett kutatások szerint a tokotrienolnak jelentős szerepe van a prosztata és a mellrák megelőzésében. [14] [15] [16] [17]

Egy tanulmány arra a következtetésre jut:

“A tokotrienol fiziológiás aktivitása sok helyzetben azt fejezi ki, hogy az alfa-tokoferol jobb, mint az alfa-tokoferol. Ezért a tokotrienol szerepe a szív- és érrendszeri betegségek és rák megelőzésében jelentős klinikai következményekkel járhat. A működésének tisztázására további vizsgálatokra van szükség a cselekvési mechanizmussal, valamint a hosszú távú beavatkozási vizsgálatokkal kapcsolatban. Farmakológiai szempontból kérdéses lehet az E-vitamin-kiegészítők jelenlegi összetétele, amely főleg alfa-tokoferolból áll. “[18]

Az E-vitamin tokoferol-frakciói gátolhatják a ráksejt-növekedést is. Mind az alfa-tokoferol, mind a gamma-tokoferol hatásosnak bizonyult a prosztatarák növekedésének szabályozásában. A gamma-tokoferol azonban úgy tűnik, hogy jelentősebb előnyökkel jár. [19] [20] A szintetikus alfa-tokoferol és a természetes gamma-tokoferol hatását összehasonlító tanulmány szerint ez utóbbi gátolta a prosztatarák növekedését 1000-szer alacsonyabb koncentrációban. [21] Megjegyezzük, hogy a SELECT vizsgálat csak szintetikus alfa-tokoferolt használ.

Fontos, hogy kizárólag természetes E-vitamin-kiegészítőket vegyenek be, a “d” helyett a “dl” helyett. A legtöbb E-vitamint tartalmazó termékek, különösen az olcsóak, csak szintetikus alfa-tokoferolokat (dl-alfa-tokoferol) tartalmaznak. Így a vételükből származó előnyök a legjobb esetben marginálisak. Az elfogadható E-vitamin kiegészítők legalább négy tokoferol komponenst tartalmaznak természetes formában. A jobb kiegészítőkben mind a négy pálmaolajból származó tokotrienol frakció van. Sajnos az utóbbiak drágák, de aztán, így a prosztatarák kezelésére is!

A pálmaolaj kivételesen nagy a tokotrienoloknál, és az előnyös forrás. Ez egy kiváló, általános célú olaj, amely stabil és jó textúrát és ízű. A társadalmunkban azonban, amikor a költségeket mérlegelik az élelmiszer-feldolgozással kapcsolatos egészségügyi kérdésekkel szemben, a költségügyek általában nyernek. A növényi olajok sokkal olcsóbbak, mint a tenyér, a kókuszdió vagy az olívaolaj, és így mind a gyártók, mind a fogyasztók által használt elsődleges olajok.

Bár a legjobb, ha az E-vitamint az élelmiszertermékekből kapják, a kiegészítők helyett, nehéz csak elegendő szintet elérni az élelmiszerektől. Az E-vitamin jó táplálékforrásai azonban gyakorlatilag minden dió és mag, különösen a mandula és a dió, valamint az olyan olajok, mint a tenyér, az olíva és a kókuszdió.

A Prosztata Rákkutató Intézete 400 NE természetes E-vitamint, d-alfa-tokoferolt és 210 mg d-gamma-tokoferol adagját javasolja az alapvető megelőző intézkedések részeként. [22] A legfrissebb kutatások fényében óvatosnak tűnik E-vitamin-kiegészítést venni, amely mind a nyolc E-vitamin-frakciót tartalmazza a fentiek mellett. Ismét, a kiegészítésnek csak az E-vitamin természetes formáit kell tartalmaznia, a pálmaolaj pedig a tokotrienolok számára előnyös forrás. A pálmaolajban található természetes tokotrienolok szintén bizonyították, hogy védik a szívét. [23]

Szelén – Fontos étrendi nyomelem, a szelénről kimutatták, hogy növeli az immunitást olyan módon, amely védelmet nyújt mind az emlő-, mind a prosztata betegséggel szemben. Úgy tűnik, hogy a szelén közvetítő hatást fejt ki, ha valóban megöli a rákos sejteket különböző szakaszokban. [24] [25] Úgy tűnik tehát, hogy a szelén a nem klinikai és a klinikai betegséget célozza meg. [*] Ez a tény, hogy a szelén valójában nem tisztázott, de a tanulmányok azt sugallják, hogy több útvonalat céloz meg. A szelén közvetíti a rákos sejtek fejlődését a sejtek fejlődésének megakadályozásával és a rákos sejtek önmegsemmisítésével. Sok jelentés megerősítette ezt a hatást, ami a szelént jól megvizsgálta a prosztata betegség ellen. [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32]

Két jelentés tanulmányozta a prosztata betegség verseinek szelén szintjét mért toenail kivágások. [33] [34] Mindkettő megerősítette, hogy a viszonylag magas szelénbevitel (a jelenlegi RDA-hoz képest) csökkentheti a prosztatarák incidenciáját és kockázatát, és különösen csökkenti az agresszív prosztatarák kialakulásának kockázatát.

Egy nemrégiben készült tanulmány megvizsgálta a szelén és az E-vitamin alfa- és gamma-tokoferol-frakciók közötti összefüggést. A 117 férfiból származó, a prosztatarákot kifejlesztő férfiak vérmintáit 233 férfi kontrollcsoportból származó mintákkal hasonlították össze. A vizsgálat az E-vitamin alfa-tokoferol frakciójával védőhatást mutatott. Azonban nagyobb jelentőséggel bírt az a megállapítás, hogy a legmagasabb gamma-tokoferollal rendelkező férfiak ötszörös csökkentik a prosztatarák kialakulásának kockázatát szemben a legalacsonyabb szintekkel. Megjegyeztük továbbá, hogy a szelén és az alfa-tokoferol magas szintje által nyújtott statisztikailag szignifikáns védelem csak akkor következett be, ha a gamma-tokoferol szintek is magasak voltak. [35] Ez a tanulmány igen jelentős, mert hétéves időszak alatt értékelte a férfiak nagy csoportját. A különböző E-vitamin-frakciók és a szelén közötti szinergiát egyéb vizsgálatokban is megfigyelték.

A szelén javasolt napi bevitele 55 mcg, a biztonságos biztonságos felső határ 400 mcg. Számos szakember napi 100-200 mikrogramm (mcg) ajánlatot ajánl, jóllehet a jelentős védőhatás a magasabb beviteli szintnek tűnik. Az általam vizsgált tanulmányok többsége 200 mcg-t alkalmazott. Míg több kutatásra van szükség az optimális dózis meghatározásához, 200-400 mcg naponta biztonságos és körültekintőnek tűnik, különösen, ha a táplálékból kevés szelént kapunk. A legtöbb magvak és diófélék, valamint a baromfi és a tojás magas szelént tartalmaz.

Cink – lényeges nyomelem, amely fontos szerepet játszik számos testfolyamatban. Tanulmányok kimutatták, hogy a prosztata betegségben szenvedő férfiak alacsonyabb a cink szintje a testükben, mint az egészséges emberek. Michael Murray, N.D, a férfi szexuális vitalitás szerzője –A krónikus prosztata fertőzések gyakran kapcsolódnak az étkezési cink hiányához. A rákot tartalmazó prosztata mirigyek általában alacsonyabb cinktartalmúak, mint az egészséges mirigyek.

Számos folyamat van a szervezetben a DNS helyreállításában, amely a cink megfelelő működéséhez szükséges. Mivel a prosztata a szervezetben található bármely szerv cink legnagyobb koncentrációja, ésszerű feltételezni, hogy a cink hiánya jelentősen befolyásolná. Egyedülálló anyagcsere-képesség biztosítja a prosztata számára a cink felhalmozódását. Ezt részben befolyásolja a hormon, a tesztoszteron hatása. A cink felhalmozódásának egyik hatása a prosztata abnormális növekedésének gátlása, elsősorban a normális programozott sejthalál (apoptózis) arányának növelésével. [36] Egy vizsgálat szerint a dózis-válasz hatása a kiegészítő cink esetében jelentősen csökkentette a prosztata problémák kockázatát. Ugyanez a tanulmány a C és E vitaminokra és a többszörös ásványi anyagokra vonatkozó kisebb, de szignifikáns dózis-válasz védőhatást is mutatott. [37]

A cink fontos eleme a metabolizmus folyamatának, különösen a prosztatában. Az egyik ilyen eljárás a citrát-anyagcsere. A prosztata mirigy halmozódik fel és rendkívüli mértékben titrálja a citrát mennyiségét. Ez a folyamat a prosztata nagy mennyiségű cinkjétől függ. Egy egészségtelen prosztata esetében megváltozik a cink és citrátok felhalmozódásának képessége. A BPH esetében a cink felhalmozódása normális lehet, de a citrát termelés növekedhet. De prosztatarák esetén a cink felhalmozódásának és a citrátok előállításának képessége csökken. Az emberi test az egyensúlyról szól. Tanulmányok kimutatták, hogy az alacsony tesztoszteron szintek általában kis cink- és citrátszinteket kísérnek a prosztatában. [38] [39] A prosztata sejtekben csökkent cink és gyenge citrát-metabolizmus, valamint az alacsony tesztoszteron szintek jellemzőek a legtöbb prosztatarákos férfira.

A legtöbb étel kis mennyiségű cinket tartalmaz. A feldolgozott élelmiszerek elvesztik cinkük nagy részét a feldolgozásban. A hüvelyesek, magvak és diófélék viszonylag nagy mennyiségű cinket tartalmaznak, és értékes kiegészítik az Ön étrendjét. A tökmagok különösen jó cinkforrás. Néhány reggeli gabona is ésszerű mennyiségű cink. A cink napi ajánlott étrendi támogatása (RDA) a férfiak számára 12-15 milligramm. Számos szakember azonban az optimális egészség érdekében 25-80 mg / nap nagyságrenddel magasabb szinteket ajánl. A legtöbb tápanyaghoz hasonlóan az idősebb felnőtteknek több cinkre van szükségük, mint a fiatalabbak. [40] Bár a legjobb, ha megfelelő mennyiségű cinket kapunk az élelmiszerből, ez nem mindig lehetséges. Volt néhány vita arról, hogy a cinkplasztikának (100 mg / napnál nagyobb) a cink védőhatásai negatívak-e, és inkább csökkenti az immunrendszert, és növeli a prosztatarák kialakulásának kockázatát. [41] [42] [43]

A cink és a kadmium természetesen előfordulnak együtt, és bizonyos cink-kiegészítők nem tisztíthatók eléggé ahhoz, hogy eltávolítsák a kadmium összes nyomát. [44] A kadmium toxikus elem és ismert kockázati tényező a prosztata problémáira, egyes tanulmányok eredményeit befolyásolhatják a kadmium jelenléte. Győződjön meg róla, hogy a cink-kiegészítők jó hírnévnek örvendenek. Egy tanulmány szerint a cink-glükonát-kiegészítők következetesen a legalacsonyabb kadmiumszintet mutattak. Mint a legtöbb tétel esetében, szinte lehetetlen túladagolni a táplálékokat a természetes ételekből. Az élelmiszerforrásokból származó cink nem társult a prosztata problémáinak megnövekedett kockázatával. Célja, hogy a legtöbb cinkét az élelmiszerből nyeri el, és csak annyi kiegészítő cinket vegyen be, hogy az optimális napi mennyiséghez jusson (ODA). Sajnos jelentős nézeteltérés tapasztalható arra nézve, hogy mi az ODA a cink számára. Amíg ez nincs jobb definíció szerint, akkor célszerű napi 50 mg-os napi cukor bevitelét naponta tartani.

[*] Ebben az összefüggésben a “klinikai” azt jelenti, hogy állapota diagnosztizálva van, és orvosi kezelésre van szükség. Nem klinikai azt jelzi, hogy nem volt pozitív diagnózis, de az állapot még mindig jelen lehet minimális tünetekkel.

Copyright © 2007-2016, James Occhiogrosso, N. D.,
Minden jog fenntartva világszerte
Webhely: http://www.ProstateHealthNaturally.com
Telefon: 239-652-0421

Engedélyt ad arra, hogy ezt a cikket egy másik webhelyen tegye közzé, feltéve, hogy a teljes cikk, beleértve a szerzői jogi figyelmeztetést a webcímekkel és az összes alábbi hivatkozással, másolja és megjeleníti a cikkel.

[1] Huang H., et al. Az antioxidáns mikrotápanyagok tanulmányozása a vérben és a prosztatarák kialakulásának kockázata. American Journal of Epidemiology, Vol. 157, No. 4: 335-344, 2003. február.

[2] Venkateswaran, V., et al. A sejtproliferáció és a sejtciklus szabályozók E-vitamin általi modulálása humán prosztata karcinóma sejtvonalakban. Journal of Urology, Vol. 168, No. 4: 1578-82, 2002. okt.

[3] Heinonen, O. és munkatársai, Prosztatarák és alfa-tokoferollal és béta-karotinnal történő kiegészítés: előfordulási gyakoriság és mortalitás ellenőrzött vizsgálatban. Az Országos Rákkutató Intézetének folyóirata, Vol. 90, No. 6: 440-446, 1998. március.

[4] Chan, J., et al. Kiegészítő E-vitamin bevitel és prosztatarák kockázata egy nagy csoportban az Egyesült Államokban. Rák Epidemiológiai Biomarkerek Megelőzés, Vol. 8, 893-899 (1999. okt.).

[5] Bruno, S., et al. A dohányzók gyorsabb plazma E vitamin eltűnését a C-vitamin kiegészítés normalizálja. Szabadgyök-biológia gyógyszer, Vol. 40, No. 4: 689-97, 2006. február.

[6] Zu K., et al. A szelén és az E-vitamin közötti szinergizmus az apoptózis indukciójában megkülönböztető iniciátor kaszpázok aktiválásával társul az emberi prosztataráksejtekben. Rákkutatás, Vol. 63, No. 20: 6988-6995, 2003. okt.

[7] Ozmen, H., et al. A nyomelemek (Ni, Zn, Co, Cu és Se), a Fe, az A, C és E vitamin koncentrációja és a lipidperoxidáció prosztatarákban szenvedő betegek koncentrációjának összehasonlítása. Klinikai kémia és laboratóriumi orvostudomány, Vol. 44, No. 2: 175-179, 2006. február.

[8] Sigounas, G., et al. A Dl-alfa-tokoferol apoptózist indukál eritro-leukémia, prosztata és mellráksejtekben. Táplálkozás és rák, Vol. 28, No. 1: 30-35, 1997. május.

[9] Gunawardena, K., et al. Az E-vitamin és más antioxidánsok gátolják az emberi prosztata rákos sejteket apoptózis útján. Prosztata, Vol. 44, No. 4: 287-295, 2000. szeptember.

[10] Tomeo, A., et al. A tokotrienolok antioxidáns hatása hiperlipidémiában és carotis szűkületben szenvedő betegeknél. lipidek, Vol. 30, No. 12: 1179-83, 1995 dec.

[11] Qureshi, A., A szérumkoleszterin hiperkoleszterinémiás betegekben történő csökkentése tokotrienolokkal. American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 53, 1021S-1026S, 1991.

[12] Chandan, K., Tocotrienol: A természetes E-vitamin, amely megvédi az idegrendszert. A New York-i Tudományos Akadémia, Vol. 1031: 127-142, 2004. december.

[13] Morris, M. et al. A tokoferol formák összefüggése az incidens Alzheimer-kórhoz és a kognitív változáshoz. American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 81, No. 2: 508-514, 2005. február.

[14] Nesaretnam, K., et al. A tokotrienolok hatása a humán emlőrák sejtvonal növekedésére a tenyészetben. lipidek, Vol. 30, 12: 1139-1143, 1995 dec.

[15] Guthrie, N., et al. Az ösztrogénreceptor-negatív MDA-MB-435 és a pozitív MCF-7 humán emlőráksejtek proliferációjának gátlása pálmaolaj tokotrienolokkal és tamoxifennel önmagában és kombinációban. Journal of Nutrition, Vol. 127, No. 3: 544S-548S, 1997. március.

[16] Conte, C. et al. Gamma-tokotrienol metabolizmus és antiproliferatív hatás a prosztataráksejtekben. A New York-i Tudományos Akadémia, Vol. 1031: 391-394, 2004. december.

[17] Mizushina, Y. et al. A tokotrienol eukarióta DNS-polimeráz lambda és angiogenezis gátló hatása. Biokémiai és Biofizikai Kutatási Kommunikáció, Vol. 339, No. 3: 949-55, 2006. január.

[18] Theriault, A., et al. Tocotrienol: terápiás potenciáljának áttekintése. Clinical Biochemistry, Vol. 32, No. 5: 309-319, 1999. július.

[19] Moyad, M., et al. E-vitamin, alfa- és gamma-tokoferol, valamint prosztatarák. Szemináriumok az Urológiai Onkológiában, Vol. 17, No. 2: 85-90, 1999. máj.

[20] Weinstein, S., et al. A szérum alfa-tokoferol és gamma-tokoferol a prosztatarák kockázatával kapcsolatban egy prospektív vizsgálatban. Az Országos Rákkutató Intézetének folyóirata, Vol. 97, No. 5: 396-399, 2005. március.

[21] Moyad, M., Selenium és E-vitamin kiegészítők a prosztatarákra: bizonyítékok vagy díszítések. Urológia, Vol. 59, 4. sz. 1. kiegészítés: 2002. április 9-19.

[22] Prosztatarák Research Institute. Alapvető tényezők a prosztatarákról. PCRInsights magazin, Vol. 4, No. 2, 2001. május.

[23] Das, S., et al. A palmtokotrienol kardioprotekciója: a tokotrienol antioxidáns hatása kapcsolódik ahhoz a képességéhez, hogy stabilizálja a proteaszómokat. American Journal of Physiology: Szív és keringési élettan, Vol. 289, No. 1: H361-H367, 2005. július.

[24] Jiang, C. és munkatársai, Methylseleninsav különbözõ hatásai a szelenit ellen az apoptózis, a sejtciklus és a protein kináz útvonalak között DU145 humán prosztatarákrákban. Molecular Cancer Therapeutics, Vol. 1: 1059-1066, 2002. okt.

[25] Dong, Y. és munkatársai, a prosztata specifikus antigén expresszió szelénnel lefelé szabályozható az androgén receptor jelződés megzavarásával. Rákkutatás, Vol. 64: 19-22, 2004. január.

[26] Clark, L., et al. A prosztatarák incidenciája szelén pótlással: kettős-vak rákmegelőzési vizsgálat eredményei. British Journal of Urology International, Vol. 81, No. 5: 730-734, 1998. máj.

[27] Duffield-Lillico, A. és munkatársai, Selenium-kiegészítés, kiindulási plazma szelén státusza és a prosztatarák incidenciája: a rákkutatás táplálkozási megelõzésének teljes kezelési periódusa. British Journal of Urology International, Vol. 91, No. 7: 608-12, 2003. máj.

[28] Menter, D., et al. A szelén hatása a prosztata sejtek növekedésére. Rák Epidemiológiai Biomarkerek Megelőzés, Vol. 9, No. 11: 1171-1182, 2000 nov.

[29] Li H., et al. A plazma szelén szintjének és a prosztatarák kockázatának prospektív vizsgálata. Az Országos Rákkutató Intézetének folyóirata, Vol. 96, No. 9: 696-703, 2004. máj.

[30] Taylor, P. és munkatársai, Science Peels the Selenium hagymás hatása a prosztatarák karcinogenezisére, Az Országos Rákkutató Intézetének folyóirata, Vol. 96, No. 9, 645-647, 2004. május.

[31] Gianduzzo, T., et al. Prosztata és perifériás vérszelén szintjei a szájon át történő kiegészítés után. Journal of Urology, Vol. 170, No. 3: 870-73, 2003. szeptember.

[32] Brooks, J. et al., Plazma szelén szint a diagnózis előtti és a prosztatarák kialakulásának kockázata. Journal of Urology, Vol. 166, 6, 2034-38, 2001. dec.

[33] Van den Brandt, P. et al., Toenail szelénszintek és a prosztatarák késõbbi kockázatai. Rák Epidemiológiai Biomarkerek Megelőzés, Vol. 12: 866-871, 2003. szeptember.

[34] Yoshizawa K. és munkatársai, A toenails elődagnosztikai szelénszintjének és a fejlett prosztatarák kockázatának tanulmányozása, A Nemzeti Rákkutató Intézet, Vol. 90, No. 16: 1219-1224, 1998. augusztus.

[35] Helzlsouer, K., et al. Az alfa-tokoferol, a gamma-tokoferol, a szelén és a későbbi prosztatarák közötti kapcsolat. Az Országos Rákkutató Intézetének folyóirata, Vol. 92, No. 24: 2018-2023, 2000. december.

[36] Feng P., et al. A cink a mitokondriumok apoptogenezisét indukálja a prosztata sejtekben. Molekuláris Urológia, Vol. 4, 1: 31-36, 2000. tavasz.

[37] Kristal, A., et al. A vitamin- és ásványi anyag kiegészítése a prosztatarák csökkent kockázatával függ össze. Rák Epidemiológiai Biomarkerek Megelőzés, Vol. 8: 887-892, 1999. okt.

[38] Costello, L., et al. A cink új szerepe a prosztata citrát metabolizmusának szabályozásában és annak a prosztatarákra gyakorolt ​​hatásával kapcsolatban. Prosztata, Vol. 35, No. 4: 285-296, 1998. június.

[39] Costello, L., et al. A prosztata hámsejtjeinek metabolikus génjeinek és citrátanyagcseréjének tesztoszteron és prolaktin szabályozása. Hormon és anyagcsere-kutatás, Vol. 34, No. 8: 417-424, 2002. augusztus.

[40] Fortes C., A cink és az A-vitamin-kiegészítés hatása az immunválaszra egy idősebb populációban. Az American Geriatrics Society folyóirata, Vol. 46, No. 1: 19-26. 1998. január.

[41] Leitzmann, M., et al. Cink kiegészítés A prosztatarák használata és kockázata. Az Országos Rákkutató Intézetének folyóirata, Vol. 95, No. 13, 1004-1007, 2003. július.

[42] Costello L., et al. Cink kiegészítés A prosztatarák használata és kockázata. Az Országos Rákkutató Intézetének folyóirata, Vol. 96, No. 3, 239-240, 2004. február.

[43] Krone, C. et al. Cink kiegészítés A prosztatarák használata és kockázata. Az Országos Rákkutató Intézetének folyóirata, Vol. 95, No. 20, 2003. október.

[44] Krone, C. et al. Kadmium cinktartalmú ásványi kiegészítőkben. Nemzetközi Élelmiszertudományi és táplálkozási folyóirat, Vol. 52, No. 4: 379-82, 2001. július.

7 tipp az egészséges prosztata számára

Az Amerikai Rákellenes Társaság szerint minden évben több mint 190 000 új prosztatarákot diagnosztizálnak az Egyesült Államokban. Szerencsére sok mindent tud megtenni, hogy a prosztata egészséges legyen az életkorban, és maradjon a játék előtt. Íme, amit Christopher Saigal, az UCLA Jonsson Cancer Center urológiai asszisztensének professzora mond:

1. Tartson egészséges testsúlyt és gyakorolja rendszeresen.

2. Egyél több gyümölcsöt és zöldséget. A paradicsom, a görögdinnye, a rózsaszín grapefruit, a guava és a papaia lycopene-t tartalmaz, amely erős antioxidáns. A keresztes virágok, mint a brokkoli, a karfiol, a káposzta, a kelbimbó, a bok choy és a kale szintén jó választás.

3. Hagyja orvosa tudni, hogy van-e családtagja a prosztataráknak. A prosztatarákkal rendelkező apának vagy testvérnek több, mint megduplázza az embernek a betegség kialakulásának kockázatát.

4. Több tejet foglaljon bele az étrendbe olyan forrásokból, mint a tofu, a szójaolaj vagy a szójaliszt vagy a por.

5. Ne dohányozzon.

6. Több szelénben gazdag étel, például búzacsíra, tonhal, hering és egyéb tengeri termékek, kagylók, marhahús, vese, tojás, napraforgó és szezámmag, kesudió, gomba, fokhagyma és hagyma. A szelén csökkenti a prosztatarák kockázatát.

7. PSA vérvizsgálat és digitális rektális vizsga évente, 50 éves koruktól kezdve. A magas kockázatú férfiak, például az afroamerikai férfiak és a prosztatarákban szenvedő férfiaknak 45 éves korukban kell vizsgálniuk.

Prosztata Miracle® Advanced Formula

Olyan alacsony, mint 19,95 dollár üvegenként

Navigációs sáv

Az NHS Global Distributors, Inc. egy A + minősítéssel rendelkezik a Better Business Bureau-vel

Figyelmeztetés: Ne tévesszen meg az etikátlan cégek, akik a “Prostate Miracle” kifejezéssel hirdetnek keresési kifejezésként, elrejtik valódi személyazonosságukat, hamis teszteket, hamis laboratóriumi teszteket vagy hírességes infomercialeket használnak, hogy elősegítsék utánzási termékeiket. Ez a weboldal az egyetlen forrás a hiteles Prostate Miracle® Advanced Formula-nek, amely mindig tartalmaz borainkat tartalmazó Beta Sitosterolt.

Selenium Research

Mikor volt utoljára orvosa javasolta, hogy szelénnel kiegészítse a rák megelőzése érdekében?

Valószínűleg soha. . . De tudtad, hogy a kutatók tanulmányozták egy ilyen javaslat elfogadhatóságát?

A tudósok tudják, hogy ez a nyomelem ásványi anyag rendkívüli tulajdonságokkal rendelkezik, és agresszíven vizsgálta az egészségügyi ellátás potenciálját. Jelenleg kutatást végeznek annak megállapítására, hogy a szelén hatással lehet-e a prosztatarák kialakulásának kockázatára és az oxidatív stresszt és gyulladást érintő egyéb körülményekre.

Az orvosok azt feltételezik, hogy elég növényi ételeket kapunk elég szeléntől. Sajnálatos módon sok helyen Amerikában és a világ többi részén, köztük Kínában és Oroszországban is, a talaj rosszul fogy a szeléntartalma miatt a savas eső miatt, ami drasztikusan megváltoztathatja a talaj kémiai összetételét. Ennek eredményeképpen a talajsavasodás megváltoztatja a talaj képességeit olyan létfontosságú elemekkel való kötődéshez, mint a szelén az ehető növényekhez való asszimilációhoz.

A szelén egyedülálló biokémiai tulajdonságai

Mi teszi egyedivé a szelént? Míg a tudósok még mindig vizsgálják a szelén szerepét a biokémiai folyamatok sokaságában, az egyik fő jellemzője a szelén-proteineknek nevezett fehérjék összetevőjeként szolgál. Majdnem mindegyik fehérje aktív a szabadgyökök elszívásában.

A szelén az egyetlen ásványi tápanyag, amelynek saját DNS-kódja van, amely utasítja a szervezet fehérjeszintézis “gépét”, hogy beépítse a szelént a gazdafehérjékbe. A tudósok úgy értelmezik ezt az egyedülálló tulajdonságot, mint a szelén alapvető fontosságát a szinte minden élő lény számára a Földön.

A szelén sokféle táplálékforrásból áll rendelkezésre, beleértve a fokhagymát, a brazil dióféléket és bizonyos zöldségeket; azonban ezekből a forrásokból a biohasznosítható szelén mennyisége rendkívül nagymértékben változik, attól függően, hogy a növények termesztik-e a talajt és az időjárási körülményeket. Továbbá számos szelént tartalmazó élelmiszer tartalmaz olyan anyagokat is, amelyek korlátozzák a szelén biohasznosulását. Ezért a szelén pótlást gyakran javasolják, hogy biztosítsák a tápanyag megbízható, biológiailag elérhető mennyiségét.

Mivel a tudósok továbbra is felfedezik az oxidatív stressz gyulladással és destruktív következményeivel – az ateroszklerózisról a prosztata, a tüdő, a vastagbél és más rákok, az ásványi anyagok nyomon követésére, mint például a szelénre gyakorolt ​​sok lehetséges módja, valószínűleg még több kutatás tárgyát képezik.

Selenium Chelates versus Selenium Glycinate Complex

Nagyon sok zavart okoz a szelén kelációval kapcsolatban. Sok nyersanyag beszállító biztosítja, amit “szelén aminosav kelátnak” neveznek, de ez a kifejezés valójában egy téves elnevezés. A gyakran félreértett téma tisztázása érdekében először is meg kell érteni a chelációt általában.

A legtöbb ásványi anyag némileg biológiailag nem elérhető, mivel általában töltésük van. Ez a díj az ásványi atomszerkezet külső héjában lévő szabad elektronok hullámzására vagy állapotára vonatkozik.

Függetlenül attól, hogy az ásványi anyag só formában van-e, vagy ionos állapotban van-e, ha van töltve. . . nehézségekbe ütközik a sejtmembránokon keresztül (ahol a sejtek szükségessé teszik). Ez a nehézség a sejtmembrán töltéséből eredő interferencia következménye, amely hasonlóan a mágnes töltéséig vagy ugyanazt a töltetet taszítja, vagy vonzza az ellentétes töltést. Mindkét esetben a feltöltött ásványi anyagok képesek áthaladni a sejtmembránon, és ezáltal kisebb lesz az optimális biológiai hozzáférhetőség.

A kelátképzés néha olyan technika, melynek célja a töltött ásványi anyagok biohasznosulása. Az ötlet az aminosavmolekula ásványok köré való beágyazása, így az ásványhoz két folthoz kötődik, ami semleges, stabil, kelátot képez ásványi anyagot eredményez, amely sokkal könnyebb áthaladni a sejtmembránon, mint ionos vagy sófelhasználó .

A kelátképzés akkor következik be, amikor a párosítatlan elektronok nemionosan kötődnek a pozitív töltésű központi ion elektronveszélyes környezetéhez. Minden aminosav (beleértve a glicint) egyaránt karbonilvéggel és amin végével rendelkezik. Bár sem a vége “negatív csoportként” működik, mindkét végén páratlan elektronok vannak. Így MINDEN aminosav képes koordináta-komplexeket kialakítani két helyen, így ideális kelátképző szereket alkotnak.

A szelénnek hat hullámelektronja van, és általában -2 töltést hordoz. Ráadásul, mivel a külső héjnak csak két elektronja van a zárt héj konfigurációjától, egy elektronpárt szeretné megkapni, hogy befejezze a héját. Amint a héj teljes, azonban nem lehet másik elektronpárt átvinni.

Emiatt fizikailag lehetetlen minden kelátképző agen, például glicin (vagy bármely más aminosav) kötődni szelénionnal két helyen, így definíció szerint a szelén nem kelátos lehet. Más szóval, nincs olyan, mint a szelén kelát.

Ezek közül az úgynevezett “szelén aminosav kelátjai” egyáltalán nem kelátot jelentenek. Ezek tipikusan csak egy szelén só, kombinálva egy hidrolizált növényi fehérjével, amelynek biohasznosulása nem nagyobb, mint a szelén só vagy a szelénion.

Kiderült, hogy a szelén biohasznosíthatóságának javításának legjobb módja a glicinhez (aminosavhoz) kötődni, ami szelén-glicinát komplexet eredményez, amely bár nem semleges, -1 töltéssel rendelkezik, és ennek eredményeképpen sok a sejtmembránon átmenő könnyebb idő, mint ásványi sók, ionok vagy az úgynevezett “szelén kelátok”.

A Prostate Miracle® Advanced Formula-ben alkalmazott szelén az Albion® Selenium Glycinate Complex, amelyet az Albion Laboratories, Inc., az 1950-es évek óta iparági vezető kelátképző ásványi anyagok gyártásában tevékenykedik. Ha van mód a szelén kelátására, biztosan előállítanák, de mivel ez nem lehetséges (a szelén atomszerkezete miatt), a következő legjobb dolog keletkezik: Albion® Selenium Glycinate Complex.

Érdemes megemlíteni, hogy az Albion® Selenium Glycinate Complex előállításához használt glicin NEM származik semmilyen GMO forrásból. Nem tudok semmilyen prosztata-támogató formuláról (kivéve a Prostate Miracle® Advanced Formula-t), amely az Albion® Selenium Glycinate Complexet használja, mivel ez a szelénforrás. Még akkor is, ha az összes többi összetevő egy nem GMO-forrásból származik, ha tartalmaz egy úgynevezett “szelén aminosav kelátot”, akkor nem valószínű, hogy a legális “minden nem GMO-összetevő” . Olvasson kevesebbet

A Prostate Miracle® Advanced Formula napi adagja 70 mikrogramm nem GMO Albion® Selenium Glycinate Complext tartalmaz, amely optimális mennyiség a prosztata egészségének támogatására.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!