Marianna Durova

PEENUTS Herbal Prostate Nutrition Review: Mennyire biztonságos és hatékony ez a termék

PEENUTS Herbal Prostate Nutrition Review: Mennyire biztonságos és hatékony ez a termék?

TÖRLŐK Herbal Prostate Statistics

PEENUTS A Herbal Prostate Nutrition a béta-szitoszterin, az antioxidánsok, az immunstimulánsok és a gyulladásgátlók egyedülálló kombinációja. Nagyon hatékony választás a prosztata egészségének fenntartásához. A PEENUTS a krónikus kismedencei fájdalom szindróma kellemetlenségének vagy fájdalmának csökkentésére, alacsonyabb ürülési problémákra, a szexuális funkciók javítására és az expresszált prosztatikus secretionok számának csökkentésére szolgál. Ezen kívül a kiegészítés elősegíti * a szervezet immunrendszerének egészségét.

PEENUTS A Herbal Prostate Nutrition gyártmányát a SunVita gyártotta és fejlesztette, 1997-ben alapított cég. A Sun Vita természetes összetevők természetes termékeinek szállítója. A SunVita orvosi igazgatója az urológus, Dr. Ronald Wheeler.

PEENUTS A Herbal Prostate Nutrition 60 kapszula csomagolásban kapható $ 39.95, az ingyenes szállítással. PEENUTS A Herbal Prostate Nutrition egy nagyobb és gazdaságosabb csomagban kapható, amely 120 kapszulát tartalmaz $ 69.95.

A PEENUTS Herbal Prostate Nutrition összetevői

PEENUTS A Herbal Prostate Nutrition a következő összetevőket tartalmazza:

  • C vitamin: Csökkenti az immunstimuláló szereket és antioxidánsokat.
  • E-vitamin: Immun stimuláló, antioxidáns, amely szintén emeli a HDL-t.
  • B6-vitamin: Az érrendszer és az idegrendszer integritásának fenntartása. Ez egyben immunstimuláló.
  • Cink: A szexuális funkciók előmozdítása, és az immunrendszer ösztönzője.
  • Echinacea: Immun stimuláns.
  • Fokhagyma: Az immunrendszer fenntartásához szükséges. Antioxidáns, antibiotikum és gyulladásgátló.
  • Ginkgo bilobaVérellátást biztosít.
  • Csalángyökér: A gyakori vizelés elkerülésére. Javítja a prosztata sejtek egészségét.
  • Tökmag: Réz, E-vitamin, béta-szitoszterin és esszenciális zsírsavak.
  • Glycine: Támogatja a hormon növekedését és a hemoglobinszintézist.
  • Pygeum: Béta-szitoszterin forrása.
  • alanin: Limfocita immunstimuláló szer.
  • Saw Palmetto: Segít a jóindulatú prosztata hyperplasia (BPH) esetén. Ez a béta-szitoszterin fő forrása.
  • Szelén: Rákellenes ásványi és immunstimuláns.
  • Glutaminsav: Az aminosav, amely elősegíti a prosztata egészségét és csökkenti a depressziót.

A PEENUTS Herbal Prostate Nutrition megbízható a prosztata kérdéseire?

PEENUTS A Herbal Prostate Nutrition a prosztata egészségének fenntartására használható. Segít a prosztata méretének csökkentésében * azok számára, akik prosztata-nagyítással (BPH) rendelkeznek. Segít a prosztata-problémák tüneteinek enyhítésében is.

Dr. Wheeler, a gyártó cég egészségügyi igazgatója tanulmányt végzett a PEENUTS képletének tesztelésére. Valamennyi, a vizsgálatba bevont beteg esetében a 50% -os csökkenés * a PSA antigénekben, amikor vérüket tesztelték. Sőt, az EPS volt javult * 69% -kal. Ezen eredmények alapján a PEENUTS teljesítményét minden betegnél hatékonynak értékelték.

A PEENUTS Herbal Prostate Nutrition munkamódszere

A táplálkozás mellett * a megnagyobbodott prosztata méretének csökkenése, valamint a vizelés gyakoriságának és fájdalmának csökkentése * csökkenti * a fehérsejtek számát az EPS-ben (Expressed Prostatic Secretion), támogatja az immunrendszert és javítja a * szexuális funkciókat. A kiegészítő antioxidánsokat és immunrendszert stimuláló szereket is tartalmaz.

PEENUTS Herbal Prostate táplálkozás előnyei
A PEENUTS használatának számos előnye van. Itt van néhány közülük:

  • Csökkenti a * gyulladást, csökkenti a * sejtszámot
  • A PEENUTS klinikailag bizonyítottan javul * Prostatitis, ami Prosztatarákhoz vezethet
  • Antibiotikumokkal dolgozhat a fertőzés elleni küzdelemben (szinergizmus)
  • Javítja az immunrendszert
  • Segíthet a sebészeti prosztata eljárások elkerülésében
  • Vény nélkül kapható
  • A PEENUTS sok klinikai vizsgálatban bizonyította a placebót, hogy elősegítse a prosztata egészségét

TÖKÉLETEK Herbal Prostate Nutrition Disadvantages
TÜKA A Herbal Prostate Nutrition szinte semmilyen hátrányt nem jelent. Az egyetlen rögzített hátrány az, hogy az allergiás reakciókat okozhat.

A PEENUTS Herbal Prostate Nutrition utasításai

A PEENUTS ajánlott adagja 3 kapszula naponta.

A PEENUTS Herbal Prostate Nutrition mellékhatásai

ZÖLDSÉGEK A Herbal Prostate Nutrition allergiát, fejfájást és viszketést okozhat. Ez a formula kölcsönhatásba léphet olyan gyógyszerekkel, mint például: gyulladásgátló gyógyszerek, vérhígító szerek, diuretikumok és vérnyomáscsökkentők.

Az ügyfelek véleménye

A PEENUTS Herbal Prostate Nutrition ügyfelei többnyire elégedettek a termékkel. Az egyik felhasználó azt mondja: “A feleségem és én mindketten a 60-as évek közepén vagyunk, és mindketten egy különleges családi orvost látnak itt a keleti parton, akikre a legnagyobb tiszteletet tartjuk. Másfél évvel ezelőtt azt javasolta, hogy a PEENUTS-t javítsam a prosztata egészségem javítására (naponta 3 kapszula reggelivel). Azóta veszem a PEENUTS-et, és nagyon lenyűgözött az eredmények. Most könnyebben vizelnek, ezért sokkal jobban alszanak. 66 éves koromban a szexuális működése is észrevehetően javult * “.

Egy másik kijelentette: “Ezt próbálták a diagnosztizált prosztatitis miatt. Megdöbbentem, hogy miután ezt használtam, már csak néhány felfrissítésem volt körülbelül 6 hónapig … és most 3 év után nem. Nagyon elégedett az eredményekkel “. A felhasználó azt mondta, hogy mellékhatást észlelt: “Ez az elem jól működik, azonban a Peenut-formula egy gonosz fejfájást adott nekem. Három napig kipróbáltam, és fel kellett adnom, mert a lüktető fejfájások nem vették ezt a prosztata képletet. “

Következtetés

A PEENUTS tekinthető az abszolút legjobb kiegészítők egyikének a prosztata egészségének elősegítésére. A terméket vizeletürítési problémákban szenvedő betegeknél és az emelkedett PSA-nál (1 ng / ml felett) fejlesztették ki. A PEENUTS oldalán tudományos tanulmányokat kapott, és kivételes felhasználói véleményeket kapott. A termék nemcsak javítja * a prosztata egészségét, hanem javítja * az immunrendszert.

A prosztata egészsége nagy aggodalomra ad okot a mai férfiaknál. A megelőző intézkedések csökkenthetik a prosztatarák kialakulásának kockázatát és javíthatják a prosztata általános egészségi állapotát és működését. A minőségi, prémium prosztata-kiegészítés csökkentheti a prosztatát, minimalizálja a gyakori vizelést, elősegítheti a szexuális funkciókat és minőségi összetevőket tartalmazhat.

Az alábbiakban találunk néhányat a leghatékonyabb prosztata-kiegészítők közül a piacon, véleményünk szerint.

Amellett, hogy minden gyerek (és sok felnõtt kölyök) a kedvelt szendvics-töltelék, a földimogyoró komoly táplálkozási ütést tartalmaz, és számos egészségügyi ellátást kínál.

A szíved mogyorókra fog menni

A földimogyoró gazdag egyszeresen telítetlen zsírokban, a zsírfajta, amelyet a szív-egészséges mediterrán étrend hangsúlyoz. A diétára vonatkozó tanulmányok, különös tekintettel a földimogyoróra, azt mutatták, hogy ez a kis hüvelyes nagy szövetség az egészséges szív számára. Egy ilyen véletlen besorolásos, kettős-vak, átfogó vizsgálatban, amely 22 résztvevővel foglalkozott, egy magas egyszeri telítetlen táplálkozás, amely a földimogyorót és a mogyoróvajat hangsúlyozta, az átlagos amerikai étrendhez képest becslések szerint 21% -kal csökkentette a cardiovascularis betegség kockázatát.

Egyedül telítetlen zsírtartalmuk mellett a földimogyoró számos egyéb tápanyagot tartalmaz, amelyek számos tanulmányban kimutatták, hogy elősegítik a szív egészségét. A földimogyoró jó forrás az E-vitamin, a niacin, a fólia, a fehérje és a mangán. Emellett földimogyoró biztosítja resveratrol, a fenolos antioxidáns is megtalálható a vörös szőlő és a vörösbor, amelyről úgy gondolják, hogy felelős a francia paradoxonért: az a tény, hogy Franciaországban az emberek olyan étrendet fogyasztanak, amely nem zsírszerű, de kisebb a szív- és érrendszeri betegségek kockázata a Az Egyesült Államok Az összes olyan fontos tápanyagot, amelyet a diófélék, például a földimogyoró biztosít, nem csoda, hogy számos olyan kutatási tanulmány, amely a 86.000 nőt érintő ápolók egészségi tanulmányát is tartalmazza, azt találta, hogy a gyakori diófogyasztás összefügg a kardiovaszkuláris betegségek kockázatának csökkenésével.

A földimogyoró a rivális gyümölcs mint antioxidáns forrása

Nem csak a földimogyoró tartalmaz olajsavat, az egészséges zsírt megtalálja az olívaolajban, de az új kutatás azt mutatja, ezek az ízletes hüvelyesek is annyira gazdag antioxidánsok, mint sok gyümölcsöt.

Annak ellenére, hogy nem képes olyan antioxidáns tartalmat büszkélkedni, amely összehasonlíthatja az antioxidánsok legmagasabb gyümölcseivel, például a gránátalma, a pörkölt földimogyoró verseng a szeder és az eper antioxidáns tartalmával, és sokkal gazdagabb antioxidánsokban, mint az alma, a sárgarépa vagy a répa. A floridai egyetemek tudósainak egy csapata, a folyóiratban megjelent kutatás Élelmiszer-kémia, hogy a földimogyoró magas koncentrációban tartalmaz antioxidáns polifenolokat, elsősorban p-kumarinsavnak nevezett vegyületet, és hogy a pörkölés növelheti a földimogyoró p-kumarinsavszintjét, és akár 22% -kal is növelheti az összes antioxidáns tartalmat.

A mogyorófélék antioxidánsai kulcsfontosságúak a szívegészségügyi előnyökhöz

A British Journal of Nutrition (Blomhoff R, Carlsen MH), amely számos mogyorót azonosítottak a legmagasabb antioxidáns tartalmú növényi élelmiszerek között, azt sugallja, hogy az őrölt magas antioxidáns tartalmak kulcsfontosságúak lehetnek a kardio-védő hatásaik szempontjából.

A mogyoró magas antioxidáns tartalma segít megmagyarázni azokat az eredményeket, amelyek az Iowa Nőgyógyászati ​​vizsgálatban merültek fel, ahol a cardiovascularis és szívkoszorúér megbetegedésekből származó halálozás kockázata erős és következetes csökkenést mutatott a növekvő dió / mogyoróvaj fogyasztással. A teljes halálozási arány 11% -kal és 19% -kal csökkent a mogyoróvaj / mogyoróvaj fogyasztás heti egy alkalommal és heti 1-4 alkalommal.

Még erőteljesebbek voltak a dióféléket összekapcsoló bizonyítékok és a szívkoszorúér-betegség kockázatának csökkentése, a British Journal of Nutrition. (Kelly JH, Sabate J.) Ebben a tanulmányban a kutatók négy nagyszerű járványügyi tanulmányt vizsgáltak: az Adventista Egészségügyi Tanulmány, az Iowa Női Tanulmány, az Ápolók Egészségügyi Tanulmánya és az Orvosok Egészségügyi Tanulmánya. Amikor mind a négy vizsgálatból származó bizonyítékot összevonták, azok a betegek, akik legalább hetente négyszer fogyasztanak dióféléket, 37% -kal csökkentették a koszorúér-betegség kockázatát azokhoz képest, akik soha, vagy csak ritkán ettek diót. Minden további adag héjas gyümölcsök esetében a szívkoszorúér-betegség átlagosan 8,3% -kal csökkent.

Gyakorlati tanács: A szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentése érdekében legalább hetente négyszer egy marék földimogyorót vagy más dióféléket vagy egy evőkanál anyatejet használjon.

Potenciálisan csökkent a stroke kockázata az előzetes állatokon végzett vizsgálatok alapján

A resveratrol egy flavonoid, melyet először a vörös szőlő és a vörösbor tanulmányoztak, de ma is találtak földimogyoróban. Maga a resveratrol (az intravénás formában, nem az étel formájában) végzett állatkísérletekben ez a fitonutrient úgy határozták meg, hogy az agyban a vér áramlását akár 30% -kal is javítja, ezáltal nagymértékben csökkenti a stroke kockázatát. a laboratóriumi állatkísérlet eredményei a A mezőgazdasági és élelmiszeripari kémia.

Vezető kutató Kwok Tung Lu feltételezte, hogy a resveratrol ezt a nagyon kedvező hatást gyakorolta azáltal, hogy stimulálja a nitrogén-oxid (NO) termelését és / vagy felszabadulását, amely a véredények bélésében (az endotélium) a véredényt és a véráramlást. A resveratrolban részesülő állatokban a nitrogén-oxid (NO) koncentrációja az agy érintett részén 25% -kal magasabb volt, mint amit csak az iszkémiás csoportban, de még az ellenőrző állatokban is megfigyeltek.

A zsűri még mindig a földimogyoróról van szó, mivel sokkal kevesebb resveratrolot tartalmaznak, mint a fenti tanulmányban felhasznált mennyiségek, és kevesebb, mint a vörösbor által nyújtott mennyiség. Egy adag vörösbor 1000 mikrogramm resveratrolot biztosít, és szinte mindig több mint 75 mikrogrammot biztosít. Ugyanazt az uncia mogyoróvaj csak 50 mikrogramm resveratrolot biztosít. Mégis, a földimogyoró vagy a mogyoróvaj rendes fogyasztása jelentőséggel bírhat az élelmiszer által nyújtott resveratrol tekintetében.

A földimogyoró védő, de a pácolt ételek növelik a vastagbélrák kockázatát

Számos tanulmány kimutatta, hogy a földimogyoróban található tápanyagok – köztük a folsav, a fitoszterolok, a fitinsav (inozitol-hexafoszfát) és a resveratrol – rákellenes hatást fejthetnek ki. Ezeknek a tápanyagoknak – köztük a béta-szeszterolnak, amely rákellenes hatásokat mutatott – gazdag forrást régóta úgy tekintettek mint valószínűsíthető jelöltet, mint egy vastagbélrák-megelőző ételt (Awad AB, Chan KC és munkatársai, Nutr Cancer)

A vastagbélrák a második leghalálosabb rosszindulatú daganat a fejlett országokban és a világon a harmadik leggyakoribb rák. Tajvanon nem csak a vastagbélrák előfordulása nő, hanem a betegségtől való halálozás valószínűsége 1993-ban 2002-re 74% -kal emelkedett.

A tajvani kutatók úgy döntöttek, hogy megvizsgálják a földimogyoró vastagbélrák-potenciálját, és 10 éves vizsgálatot folytatnak 12 026 férfi és 11 917 nő részvételével, akik megvizsgálják, hogy a mogyorófélék fogyasztása befolyásolhatja-e a vastagbélrák kockázatát (Yeh CC, You SL és munkatársai, World J Gastroenterol)

A kutatók nyomon követték a résztvevők heti étkezési bevitelét, gyűjtötték a gyakran fogyasztott ételeket és népi ételeket, például édesburgonyát, babtermékeket, földimogyoró-termékeket, pácolt ételeket és nitrátot tartalmazó vagy füstölt élelmiszereket.

A vastagbélrák kialakulásának kockázatát kimutatták, hogy nagymértékben korrelál a mogyoróval, ami nagymértékben csökkentette a kockázatot, és a pácolt ételeket, amelyek nagymértékben növelték a kockázatot, különösen a nők esetében.

A mogyoró mindössze két vagy több alkalommal történő étkezését a nőkben a vastagbélrák 58% -kal csökkentette, a férfiak pedig 27% -kal csökkentették.

A nőknél, de nem a férfiaknál, hetente kétszer vagy több alkalommal pácolt ételek fogyasztása több mint megduplázta a nők esetében a vastagbélrák kialakulásának valószínűségét, növelve ezzel a kockázatot 215% -kal.

Gyakorlati tippek: A vastagbélrák megelőzéséhez kerülje a pácolt ételeket, de legalább hetente kétszer élvezze a földimogyorót. Amellett, hogy a régi stand-by, a PBJ szendvics, próbálja meg a következők egyikét:

  • Spread a mogyoróvaj a reggeli vacsora, teljes kiőrlésű pirítóssal vagy közepén reggel kekszet.
  • Adjunk hozzá egy evőkanál mogyoróvajkát a reggeli sminkéhez.
  • Élvezze a maréknyi száraz, pörkölt földimogyorót, egy pohár paradicsomlevet, mint délutáni snacket.
  • Combine mogyoróvaj, kókusztej, és használatra kész Thai vörös vagy zöld curry paszta egy gyors, finom mártással. Öntsünk egészséges pácolt zöldségeket. Használható főzőmártással a tofu vagy a lazac számára.
  • Dobja a főtt barna rizst szezámolajjal, apróra vágott mogyoróval, mártással, édes paprikával, petrezselyemmel és ribizli.

A mogyoróvaj vásárlásakor olvassa el a címkét. Hidrogénezett (transz) zsírokat és cukrot adnak a mogyoróvajhoz. Vásároljon organikus és válasszon olyan márkákat, amelyek földimogyorót, sót és semmit sem tartalmaznak!

Segítsen megakadályozni a bélbolygókat

Az ápolók egészségügyi vizsgálatából több mint 80 ezer nőt gyűjtött húszéves diétás adatok azt mutatták, hogy azok a nők, akik hetente legalább 1 uncia anyát, földimogyorót vagy mogyoróvajat fogyasztanak, 25% -kal alacsonyabb az epekő kialakulásának kockázata. Mivel 1 uncia csak 28,6 dió vagy körülbelül 2 evőkanál anyateja, az epehólyag betegsége ugyanolyan egyszerű lehet, mint egy mogyoróvaj és egy zselés szendvics csomagolása (minden rost, vitamin és ásványi anyag teljes búza kenyeret használjon) minden héten ebédelni , ha egy marék földimogyoró, mint egy délután, vegye fel, vagy dobál néhány mogyorót a zabpehelyen vagy saláta.

Védje az Alzheimer-kór és az életkorral összefüggő kognitív lebomlást

A Journal of Neurológia, Idegsebészet és Pszichiátria azt jelzi, hogy a niacinben gazdag ételek, például a földimogyoró rendszeres fogyasztása védelmet nyújt az Alzheimer-kór és az életkorral összefüggő kognitív hanyatlás ellen.

A Chicagói Egészségügyi és Öregedési Projekt kutatói interjút készítettek több mint 3000, 65 éves vagy annál idősebb Chicago lakosra a diétájukról, majd megvizsgálták kognitív képességüket a következő hat év során.

Azok, akik a legtöbb niacint kapták az élelmiszerekből (napi 22 mg), 70% -kal kevesebb valószínűséggel alakultak ki az Alzheimer-kórban, mint a legkevésbé fogyókúznak (kb. 13 mg naponta), és az életkorral kapcsolatos kognitív hanyatlásuk jelentősen kisebb volt. Egy egyszerű módja annak, hogy növelje a niacinadagolást, hogy egy csekély földimogyoróban fogyaszthatja el – mindössze egy negyed csésze biztosítja a niacin napi ajánlott bevitelének körülbelül negyedét (napi 16 mg férfi és 14 nő).

Étkezési dió Csökkenti A súlygyarapodás kockázata

Bár a diócsaládról ismert, hogy számos szívproblémát nyújt, sokan elkerülik a súlygyarapodástól való félelmet. A folyóiratban megjelent prospektív tanulmány Elhízottság azt mutatja, hogy az ilyen félelem megalapozatlan. Valójában az emberek, akik legalább hetente kétszer eszik dióféléket Kevésbé valószínűleg nagyobb súlyt kapnak, mint azok, akik szinte soha nem eszik dióféléket.

A 28 hónapos tanulmány, amely 8 865 felnőtt férfi és nő Spanyolországban, azt találta, hogy azok a résztvevők, akik legalább hetente kétszer evettek dióféléket, 31% -kal kevesebb eséllyel estek meg súlyukhoz képest, mint azok, akik sosem vagy szinte soha nem ettek diót.

A súlygyarapodó résztvevők közül pedig azok, akik soha, vagy csaknem soha nem ettek, többet nyertek (átlagosan 424 g-ot), mint azok, akik hetente legalább kétszer ettek.

A tanulmány szerzői arra a következtetésre jutottak, hogy “a gyakori diófogyasztás csökkentette a súlygyarapodás kockázatát (5 kg vagy annál több), ezek az eredmények támogatják a diétafogyasztás ajánlását, mint a cardioprotektív táplálkozás fontos összetevőjét, valamint a félelem a lehetséges súlygyarapodástól”.

Gyakorlati tipp: Ne aggódj a súlygyarapodás miatt, hogy ne élvezze a finom ízt és sok egészségügyi előnyöket a diófélékben!

  • Spread anya vajat a reggeli pirítón vagy bagelre.
  • Emlékszel, hogy hány nagyszerű gyermeki ebéd volt a mogyoróvaj és a zselé szendvics? Frissítsd azt az ebédlő dobozt a szerves mogyoróvaj és a szőlőmártya szeletelésére a teljes búza kenyéren.
  • Töltsön egy zeller botot anyatejjel egy délutáni pick-me-up.
  • Meghintjük egy marék dióféléket a reggeli gabonáján, ebédidőben, vacsora párolt zöldségén.
  • Vagy csak élvezze a maroknyi enyhén pörkölt dióféléket, egészséges táplálékként.

Leírás

A mogyoró szinte mindenütt jelen van az amerikai kultúrában: baseball-játékok, cirkuszi elefántok, koktél ételek és az egyre népszerűbb mogyoróvaj és zselé szendvics. Azonban, ellentétben azzal, amit nevük sugall, technikailag a földimogyoró nem mogyoró. Botanikusan hüvelyesek, és a hüvelyesek családjába tartozó egyéb ételekkel kapcsolatosak, beleértve a borsót, a lencse, a csicseriborsó és más babot.

A földimogyoró nagyon lenyűgöző módon nő. Ők tényleg úgy kezdődnek, mint egy felszíni virág, amely nehéz súlya miatt a föld felé hajlik. A virág végül elárasztja a föld alatt, ahol a földimogyoró valóban érlelődik.

A földimogyoró sötét barna héja vagy alom két vagy három mogyorómagot tartalmaz. Minden ovális alakú mag vagy mag két fehérfehér lebenyt tartalmaz, melyeket barnás vörös bőr borít. A földimogyorók durva, vajas és “dió” ízűek.

A földimogyoró különböző nevekkel megy keresztül a világon a “goober” vagy a “goober borsó” az egyik legnépszerűbb. Goober származik nguba, a földimogyoró nevét a bantu nyelv Afrikában beszélték. A földimogyoró tudományosan ismert Arachis hypogaea.

Míg sokféle földimogyoró található, a piacon leggyakrabban megtalálhatóak a Virginia, a spanyol és a Valencia. A magas fehérjetartalom és a kémiai profil miatt a földimogyoró különböző formájú, például vaj, olaj, liszt és pehely.

A földimogyoró Dél-Amerikából származik, ahol több ezer éve létezett. Fontos szerepet játszottak az Aztecsek és más indiánok ételeiben Dél-Amerikában és Mexikóban.

A spanyol és a portugál felfedezők, akik az Újvilágban növekvő földimogyorót találták, Afrikába vitték útjukat. Sok afrikai országban virágzott, és beépültek a helyi hagyományos élelmiszer-kultúrákba. Mivel szent élelmiszerként tisztelték őket, a rabszolgakereskedelem kezdetén Észak-Amerikába utazó afrikai hajókra helyezték őket, így kerültek először ezekbe a régiókba.

A 19. században a földimogyoró nagy népszerűségnek örvendett az Egyesült Államokban, köszönhetően két konkrét ember erőfeszítésének. Az első George Washington Carver volt, aki nemcsak azt javasolta, hogy a gazdák földimogyoróikat a polgárháború után elpusztított gyapotmezők helyettesítsék, de több mint 300 felhasználást is találtak erre a hüvelyesre. A XIX. Század végén egy St. Louis-i Missouri-i orvos egy földimogyoróból készült földimogyorót készített, és ezt a tápláló, magas fehérjetartalmú, alacsony szénhidráttartalmú táplálékot írta fel betegeire. Bár a földimogyoró pasztát valószínűleg nem is “feltalálta” a mogyoróvaj, hiszen évszázadok óta sok kultúrát használtak, új felfedezése gyorsan elkapta, és még mindig nagyon népszerű ételré vált.

Ma a földimogyoró vezető kereskedelmi termelői: India, Kína, Nigéria, Indonézia és az Egyesült Államok.

Hogyan válasszuk ki és tároljuk

A héjas földimogyoró általában előcsomagolt konténerekben és ömlesztett tartályokban is kapható. Csakúgy, mint bármely más ételkészlethez tartozó ételhez, győződjön meg róla, hogy a földimogyorót tartalmazó tartályok fedettek, és hogy a bolt jó termékforgalmat bonyolít le, így biztosítva a dió maximális frissességét. Függetlenül attól, hogy a földimogyorót ömlesztve vagy csomagolt tartályban vásárolja, győződjön meg arról, hogy nincs bizonyíték nedvességre vagy rovarkárosításra. Ha a földimogyoró szaga szagolható, akkor tegye meg annak érdekében, hogy ne szagoljon rancid vagy dagadt.

Az egész mogyoró még mindig a héjban található, általában zsákokban vagy az ömlesztett tartályokban. Ha lehetséges, vegye fel a földimogyoró és rázza meg, keresve két jeleit a minőség. Először is, nehéznek kell lennie a mérete miatt. Másodszor, nem szabad csörögni, mert egy csörgő hang azt sugallja, hogy a földimogyoró magjai kiszáradtak. Ezenkívül a kagylóknak mentesnek kell lennie repedésektől, sötét foltoktól és rovaroktól.

A héjas földimogyorót a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban kell tartani, mivel a hő, a páratartalom vagy a fény túlzott mértékű expozíciója rancidivá válik. A héjas mogyoró körülbelül három hónapig tartja a hűtőszekrényben, és akár hat hónapig is a fagyasztóban. A tárolás előtt nem szabad apróra vágni, csak étkezés előtt vagy egy receptben való felhasználás előtt. A héjában tartott mogyoróféléket hűvös, száraz, sötét helyen lehet tartani, de a hűtőszekrényben tartásuk kb. Kilenc hónapra növeli az eltarthatósági időt.

Tippek az előkészítéshez és a főzéshez

Tippek a mogyoró készítésére

A földimogyorót kézzel vághatjuk le egy séf késsel és vágódeszkával, vagy egy fából készült tálban egy mezzaluna, az ívelt késsel, amelyen egy fogantyú van a penge felett. Lehet vágni egy élelmiszer-feldolgozóban is, de ügyelni kell arra, hogy ne csiszolják túlságosan, mert az eredmény inkább a darabos mogyoróvaj, mint a apróra vágott mogyoró. Az élelmiszer-feldolgozóban a mogyoró kivágásának legjobb módja az, hogy egyszerre kis mennyiséget helyezzen el, és óvatosan használja az impulzusgombot, amíg el nem éri a kívánt konzisztenciát. A saját mogyoróvaj készítéséhez helyezze a földimogyorókat az élelmiszer-feldolgozóba, és csiszolja, amíg el nem éri a kívánt konzisztenciát.

Hogyan élvezni

Kevés gyors szolgálati ötlet
  • Megszórjuk a földimogyorót tálalt salátákra.
  • Adjunk földimogyorót az egészséges pácolt csirke és zöldségekhez.
  • Készíts egy egyszerű délkelet-ázsiai salátát a szeletelt zöld káposzta, a reszelt gyömbér, a Serrano chilis és a földimogyoró kombinálásával. Dobja olívaolajjal és szójaszószal.
  • A mogyoróvaj és a zselé szendvics helyett próbáljon mogyoróvajat és banánt, mogyoróvajot és mézet, mogyoróvajat és apróra vágott almát, körtét és / vagy mazsolát.

Egyéni aggodalmak

Mogyoró és ételallergia

A földimogyoró az USA-ban a legfontosabb élelmiszer-allergénnek tekintett nyolc élelmiszerfajta közé tartozik, amelyek az élelmiszercímkéken való azonosításra szorulnak. Erről a témáról hasznos információkért olvassa el a cikkünket, a mellékhatások áttekintését.

Oxalát tartalom

A földimogyoró következetesen megállapították, hogy magas oxaláttartalma van. Az oxalátok természetesen előforduló szerves savak, amelyek széles körben megtalálhatók az ételekben, bizonyos betegségek esetén nagymértékben korlátozni kell étkezési tervüket, hogy megakadályozzák a testben felhalmozódást. Az oxalátokról szóló átfogó cikkünk gyakorlati és részletes információkat nyújt ezekről a szerves savakról, élelmiszerekről és az egészségről.

Földimogyoró és aflatoxin

Táplálkozási profil

A földimogyoró kiváló biotinforrás. Ők is nagyon jó forrása a réz, valamint a jó forrása a mangán, niacin, molibdén, folsav, E-vitamin, foszfor, B1-vitamin és fehérje.

Mogyoró táplálkozási tények

A finom, ropogós és diós földimogyoró az évszázadok óta ismert népi olajos magvak. A magvak sok olyan figyelemre méltó egészség-hasznosító tápanyaggal gazdagodtak, amelyek nélkülözhetetlenek az optimális egészséghez és wellnesshez. Ők valójában hüvelyesek de szinte minden tulajdonságát más népszerű ehető dió, mint a pisztácia, mandula stb.

Botanikusan kis méretű, földalatti gyümölcstermék a növényzethez tartozó növénynek Fabaceae család, a nemzetség, Arachis. Néhány közönséges név földimogyoró, földimogyoró, stb.

Tudományos név: Arachis hypogaea.

A földimogyoró egy kis éves kétszikű fűszernövény, amely egy talpig nő fel a talaj felett. Úgy gondolják, hogy eredetileg a Közép-Amerikában és honnan terjedt el a spanyol felfedezőkön keresztül a világ többi részéhez. Ma egyike a széles körben termesztett olajos magvaknak, és Kínában, Indiában, az afrikai nemzetekben és az Amerikai Egyesült Államokban fő kereskedelmi termést hozott létre.

A földimogyoró növénye körülbelül 120-150 napot vesz igénybe a vetés vetése után a termény előállításához. A mogyoró fejlődése nagyon érdekes! A sárga virágok, az önbevesztést követően, “petefészkeknek” nevezik pedicels, amelyek gyorsan meghosszabbodnak, hogy lefelé forduljanak, hogy mélyen mélyebben mélyebben temessék el, ahonnan a gyümölcsök a mogyorós hüvelyekké fejlődnek.

A betakarításhoz az egész növény, beleértve a gyökéreket, amelyek kiástak a talajból. Minden növénynek 10-150 gyümölcstartó állhat. A hüvelyeknek vastag, ráncos külső héjuk van, 2-3 szorítással, mint a babhulcsokban. Minden földimogyoró magot papíron vékony, barna réteggel borítanak, és két félre oszthatók, mint bármely más hüvelyben.

Bambara földimogyoró (Vigna subterranea L. Verdc) eltér az amerikai földimogyoróktól (Arachis hypogaea), mivel némileg hasonlít a kerek cowpeas-hoz. A bambara földimogyoró valójában az afrikai országok egyik legkedveltebb hüvelyes terménye, amely sok szükségszerű fehérjét, zsírt és egyéb növényi eredetű tápanyagokat tartalmaz.

A mogyoró egészségügyi előnyei

A földimogyoró gazdag energiával (567 kalória 100 g-nál), és egészségre előnyös tápanyagokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat és vitaminokat tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek az optimális egészséghez.

Ezek elegendő mennyiségű, egyértékű telítetlen zsírsavat (MUFA), különösen olajsavat tartalmaznak. Az MUFA segít csökkenteni az LDL-t vagy a “rossz koleszterint”, és növeli a HDL-t vagy a “jó koleszterinszintet” a vérben. Kutatási tanulmányok szerint a mediterrán étrend, amely egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag, megakadályozza a szívkoszorúér-betegségeket és a stroke kockázatot.

A földimogyoró magjai jó fehérjeforrás; olyan finom minőségű aminosavakat alkotnak, amelyek elengedhetetlenek a növekedéshez és fejlődéshez.

Kutatási tanulmányok kimutatták, hogy a földimogyoró nagyrészt polifenolos antioxidánsokat tartalmaz p-kumarinsav. Úgy gondolják, hogy ez a vegyület csökkenti a gyomorrák kockázatát, korlátozva a gyomorban rákkeltő nitrozaminok képződését.

A földimogyoró kiváló forrása resveratrol, egy másik polifenol antioxidáns. A Resveratrol védő szerepet tölt be a rákos megbetegedések, a szívbetegségek, a degeneratív idegbetegség, az Alzheimer-kór és a vírus / gombás fertőzések ellen.

Továbbá a tanulmányok azt sugallják resveratrol csökkenti a stroke kockázatát azáltal, hogy megváltoztatja az erek molekuláris mechanizmusát (csökkentve az érrendszeri károsodásra való hajlamot az angiotenzin csökkent aktivitásán keresztül, a véredény összehúzódásáért felelős szisztémás hormon, amely növeli a vérnyomást), és növeli az értágító hormon termelését, nitrogén-oxid.

A közelmúltban végzett kutatások arra utalnak, hogy a pörkölés / forralás fokozza az antioxidáns biohasznosulást a mogyoróban. Azt találták, hogy a főtt mogyoró két és négyszeres növekedést mutat az izoflavon antioxidánsokban biochaninéhoz-A és geniszteint tartalmat. (Mezőgazdasági és élelmiszeripari kémia).

A kernelek kiváló forrása E-vitamin(α-tokoferol); amely körülbelül 8 g / 100 g-ot tartalmaz. Az E-vitamin egy erős lipid-oldható antioxidáns, amely segít megőrizni a nyálkahártya és a bőr integritását, védve a káros oxigén szabadgyököktől.

A diófélék számos fontos B-komplex vitamincsomaggal vannak ellátva, mint a riboflavin, niacin, tiamin, pantoténsav, B-6 vitamin, és folátokká. 100 g földimogyoró körülbelül 85% – a RDI – t tartalmaz niacin, amely hozzájárul az egészséghez és az agy vérellátásához.

A dió gazdag ásványi anyag, például réz, mangán, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink és szelén.

Csak egy marék mogyoró naponta elegendő fenolos antioxidánsokat, ásványi anyagokat, vitaminokat és fehérjéket ajánl.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!